Heb jij goede voornemens? Wij wel!

Onze top 3 van goede voornemens delen we graag met je en we koppelen het gelijk aan het samenleven met onze konijnen.

  1. Samen actief zijn met echte aandacht
  2. Samen ‘zijn’
  3. Verdiepen in behoeften van onze konijnen

Samen actief zijn met echte aandacht

Vrijwel alle actie met en rond onze konijnen is gericht op de dagelijkse verzorging van voeren en verzorgen. Hoe vaak laten we het daar ook gewoon bij omdat er zoveel te doen is en we eigenlijk alweer met onze gedachten bij de volgende ‘to do’ zijn? Het is heel menselijk, maar niet wenselijk. Ons voornemen is om bewust activiteit aan onze konijnen aan te bieden, met aandacht voor wat er is en met oog voor onze konijnen. Voor Hersenwerk plannen we dagelijks of een paar keer per week een sessie en gaan daar dan ook echt ‘samen’ van genieten!

Interactie tussen mens en konijnenSamen ‘zijn’

Samen actief zijn is belangrijk, maar dagelijks samen in rust of in elkaars nabijheid je eigen ding doen is net zo belangrijk. Aanwezig zijn, letterlijk en figuurlijk, dat is samen ‘zijn’. Niks moeten, niks van elkaar vragen, niets verwachten, alleen maar genieten van elkaars aanwezigheid. Het klinkt zo simpel, maar het is echt een uitdaging om dit ook ‘mindfull’ te doen, dus wij gaan die uitdaging aan in 2022. Doe je mee?

Verdiepen in de behoeften

Dit derde voornemen is eigenlijk de basis voor 1 en 2, want als jij weet waar jouw konijnen behoefte aan hebben kun je hieraan tegemoet komen zowel in actie als in rust. We gaan zo makkelijk uit van wat wij denken dat goed is voor onze konijnen, maar dat doen we met ons menselijke brein. Hoe goed bedoeld ook, de kans dat we toch anders kijken is groot. Met Hersenwerk kun je met het uitzoeken van materialen vanuit rust (voornemen 2) al heel veel ontdekken over de behoeften van jouw konijnen. Tijdens het aanbieden van Hersenwerk (voornemen 1) ontdek je voorkeuren in materiaal, technieken en Hersenwerkstijl. Die kennis kun je meenemen in alle facetten van jullie leven samen. Door met een open blik te kijken zie je jouw konijnen nog meer hoe ze zijn en kun je ze nog meer geven wat ze nodig hebben.

Winter waar ben je?

Geen witte kerst, nauwelijks krabben, laat staan schaatsen… het was zelfs de warmste jaarwisseling ooit! Dat houdt wel in dat er veel regen is en ook behoorlijk wat wind. Niet echt de meest gunstige omstandigheden voor je konijnen.

Check de leefplek!

Vocht en tocht, dat met dit weertype al snel op de loer ligt, is niet goed voor konijnen. Check hun verblijf regelmatig op vocht en zorg dat het winddicht (buiten) en tochtvrij (binnen en buiten) is.

Hersenwerk met winterspullen

Hersenwerken met winterspullenEen sjaal, een muts en handschoenen zijn ideale voorwerpen voor Hersenwerk. Het zijn materialen die je konijnen niet goed kennen, dus dat op zich is al heel prikkelend door de geuren en de structuren.

We inspireren je deze keer met Hersenwerk en wintermutsen.

Stap 1: Begin altijd eerst met het laten kennismaken met de mutsen. Leg ze neer zonder voer en kijk hoe je konijnen de materialen onderzoeken.

Stap 2: Leg wat voertjes rondom en op de muts.

Stap 3: Leg lekkers net onder de muts.

Stap 4: Leg lekkers in de muts, eerst vooraan en steeds wat dieper.

 

 

Namens het team van Hersenwerk voor dieren: veel Hersenwerkplezier gewenst en hou je goede voornemens vast!

Marleen van Baal

 

Redactie HersenwerkSnuffels

Inge Masolijn – Hondenschool Masolijn
Saskia Blok – TTouch4animals
Marloes ter Morsche – Kwispelidee
Femke Verbeek – Verbeek organisatie & coaching – VA MVB InZicht
Marleen van Baal – Hersenwerk voor Dieren

HersenwerkSnuffels 10 januari 2022