Hersenwerk on the road

Hersenwerk kun je vooral online vinden op onze Facebookpagina, Instagram account en in onze ledengroep. Gratis inspiratie via je scherm: we geven het je graag! Maar ‘live’ vinden we eigenlijk nog leuker! Workshops, lezingen, demo’s en mensen direct het effect van Hersenwerk laten ervaren, daar worden we heel blij van!

Stichting Dierenlot: Onze collega begeleider Kathy de Neef verzorgde voor beneficianten van Stichting Dierenlot een workshop over Hersenwerk bij konijnen in opvang. Hersenwerk geeft heldere informatie over gedrag en fysieke conditie van de konijnen. Daarnaast helpt Hersenwerk de konijnen te ontspannen, maar ook stimuleert het samenwerken met mensen. Dit vergroot de plaatsingskansen aanzienlijk. De deelnemers waren enthousiast en gingen met nieuwe inzichten naar hun collega’s.

Wil jij een lezing, demo of workshop op jouw locatie? Mail dan naar office@hersenwerkvoordieren.nl voor de voorwaarden.

 

De negen Hersenwerk typesHersenwerk 9 types

Binnen Hersenwerk onderscheiden we negen Hersenwerktypes. Elk type heeft een eigen stijl van Hersenwerken, eigen voorkeuren en elk type vraagt een afgestemde begeleiding op maat. We hebben de types ludieke namen gegeven: De Snelle Samenwerker, De Gulzige Gabber, De Blije Braverd, De Stuiterende Snuffelaar, De Precieze Prutser, De Doordachte Denker, De Slordige Sloper, De Aarzelende Afwachter, De Eigenwijze Eigenheimer.

Bij Hersenwerk voor honden zijn deze negen types al helemaal uitgewerkt inclusief voor elk type een ludiek vormgegeven eigen persoonlijkheid, met dank aan Yaroon’s Cartoons. Ook voor paard, kat en konijn gaan we de types helemaal uitwerken. Want zoveel is ons nu al duidelijk: binnen alle dieren zijn de negen types te onderscheiden!

 

Shoppen met een glimlach Aankondiging webshop

Omdat de negen types tot de verbeelding spreken en iedereen zijn of haar hond wel kan plaatsen bij een type, hebben we ze gelijk maar een groot podium gegeven! Want zeg nou eerlijk: zo een Gulzige Gabber op je beloningstasje of De Snelle Samenwerker op een trui is toch geweldig

Struin eens lekker door de shop en we weten zeker dat je zult moeten glimlachen: de koppies zijn té leuk! Bij elk type staat ook een korte uitleg, dus je zult zeker jouw eigen hond erin herkennen of een hond van een kennis of familielid. Alle items zijn overigens heel geschikt als cadeautje voor de feestdagen!

 

Quality Time Tip

Hersenwerk is samenwerken. Je werkt met je konijnen op de vierkante tweeKonijn snuffelt aan doekje meter en jullie zijn allebei helemaal gericht op het Hersenwerken. Dit is dus eigenlijk al optimaal ‘samen’. Maar het kan nog meer en dat ligt aan de manier waarop je het Hersenwerk aanbiedt.
Sommige konijnen houden liever wat fysiek afstand, terwijl anderen het liefst dicht tegen je aan Hersenwerken. Zeker bij die laatste groep is het Hersenwerk aanbieden vanuit de hand een fijne manier om nog meer in verbinding te gaan.

Ook voor konijnen die steun zoeken omdat ze, om wat voor reden ook, het leven nogal spannend vinden, kan Hersenwerk dichtbij jou hen enorm ondersteunen. Ze ontspannen met het Hersenwerk en ze weten zich veilig dichtbij jou.

Uit de hand:

  1. Je kunt een doek in plooien vasthouden, als een soort bloem, met daarin lekkers verstopt.
  2. Een bakje met rommeltjes met daartussen lekkers vasthouden terwijl je konijnen lekker snuffelen.

Op schoot:

Een andere optie is dat je op de grond gaat zitten en een snuffelmat, een doek of een oude spijkerbroek op je benen legt. Je konijnen kunnen dan lekker dichtbij snuffelen.

Wees een wijs konijnenmens: Blijf altijd goed op je konijnen letten. Zij bepalen of dichtbij daadwerkelijk Quality Time is. Merk je dat dichtbij niet fijn voelt voor ze, bied dan vooral de gelegenheid om afstand te nemen.

Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,
Marleen van Baal

HersenwerkSnuffels 10 november 2021