Konijnen hebben ook vakantie!

Laat je konijnen kennismaken met de oppas

Ga jij op vakantie en verzorgt iemand anders jouw konijnen? Laat de oppas en de konijnen dan vooraf goed kennis met elkaar maken!

Konijnen kunnen nogal terughoudend zijn naar vreemde mensen. Als ze dan opeens door vreemde mensen worden verzorgd kan dat stress opleveren en dat is natuurlijk niet de bedoeling.  Onze tip is om de oppas, in de periode voordat je weggaat, regelmatig langs te laten komen. Zo heb je alle tijd om uitleg te geven over de verzorging van jouw maatjes en kun je vertellen wat ze wel en niet prettig vinden in de omgang.

Geef ook gelijk wat tips over voerverrijking en laat zien hoe jij het jouw konijnen aanbiedt. Vinden je konijnen hun oppas aardig? Dan kun je ook wat uitleggen over Hersenwerk. Het zou wel heel fijn zijn als jouw konijnen ook echt vakantie hebben met een oppas die hen op en top verzorgt!

Samen Hersenwerken

Weetje: Konijnen leven samen maar wist je ook dat ze graag samen Hersenwerken? Ze leren van en met elkaar. Ook als de één iets spannend vindt, kan de ander hem helpen met minder bang te zijn.

Mika en Vosje vinden samen Hersenwerken superfijn!

3x Hersenwerk in een handomdraai

Een lekker tussendoortje, even samen Hersenwerken; dat kun je vaker doen als je vrij bent. Daarom drie zomerse tips van ons waarmee je in een handomdraai een leuke Hersenwerksessie kunt starten.

Korte broek met gras:

Heb je nog een korte spijkerbroek in de kast?
Leg deze dan op de pijpen zodat de broekrand omhoog staat.
Leg lekkere grasjes in de broek en een beetje onder de randen.
Je konijnen kunnen uit en onder de broek de grasjes weghalen.

Vochtige handdoek: koel en uitdagend

Veel konijnen houden niet echt van water. Maar verkoeling is wel welkom als het erg warm is. Naast alle warmte tips uit de HersenwerkSnuffels van juni 2021, hebben we ook nog een verkoelend Hersenwerkje.

Maak een handdoek vochtig (niet kleddernat!) en leg deze op een schaduwrijke plek. Leg er wat plooien in en strooi lekkers tussen de plooien. Laat je konijnen zelf beslissen of ze in actie willen komen en of ze wel of geen koele pootjes halen. Zij mogen het zeggen!

Wc-rolletjes wraps

Gooi nooit meer lege wc-rolletjes weg! Je kunt er zóveel leuke Hersenwerkjes van maken!

Pluk lekkere grasjes of neem heerlijk vers hooi en doe deze in een wc-rolletje. Maak er gelijk een paar en serveer ze aan je konijnen als gezonde wraps.

Let op: Blijf er altijd bij, want als je konijn van het papier gaat eten kun je de wc-rolletjes beter weghalen.

Een hele fijne zomer gewenst!

Namens het hele team van Hersenwerk voor dieren,
Marleen van Baal

HersenwerkSnuffels 10 juli 2021